Pistolj CZ Shadow 2 9x19

Češka Zbrojovka Model Shadow 2 je poluautomatski pištolj sa geometrijskim bravljenjem, sa kratkim trzajem cevi po modifikovanom (petter) sistemu Colt-Browning. Okidanje je opciono – kao jednostruka ili dvostruka akcija, spoljašni oroz je čekiran, sa inercijalnom udarnom iglom. Okvir je dvoredni, sa naizmeničnim kretanjem. Na prednjoj strani izgravirano je CZ, dok se na desnoj strani nalaze oznake za kalibar .9 mm i četiri rupe za kontrolu municije, sa namenskim brojnim referencama koje označavaju peti, deseti, petnaesti i sedamnaesti metak. 
Navlaka je modernih i kockastih linija, teži 388 g, uključujući unutrašnje komponente i nišane, ali joj je prednji donji deo olakšan, a bočne stranice profilisane su pod uglom. Nova forma olakšava izvlačenje oružja, nišanjenje i rukovanje, a ima ukupno sedam prednjih i zadnjih gravura na navlaci. Prednji deo navlake je gladak, što olakšava vraćanje u futrolu. Prozor za izbacivanje čaura deluje kao da je premali, ali njegova obla forma olakšava izbacivanje.
Unutrašnje površine su kompletno revizionirane – u osnovi, proces proizvodnje poboljšan je u odnosu na prethodnu seriju, što je zasluga robota poslednje generacije. Duboko udubljenje prednjeg dela zatvarača prihvata cev i komoru za sagorevanje.
Odsustvo automatske blokade na zatvaraču smanjuje broj komponenti i, po preporuci iz fabrike, dodatno poboljšava kvalitet okidanja (koji je već poboljšan u odnosu na tradicionalni ČZ). Ram je dugačak i ima skoro 700 g, pa povećava težinu oružja i centar za ravnotežu čini preciznijim. Dust cover ima vođice za instalaciju dodatne opreme za nišanjenje, ali samo jedan poprečni žleb za zaustavljanje – umesto tri, kao na prethodnom modelu – kako bi ram bio maksimalno funkcionalan. Proširene rupe za šrafove omogućavaju visoko pozicioniranje ruku, na spoju branika sa dust coverom i prednjim delom drške. Sam branik okidača sada je širi, sa pljosnatijim prednjim delom i pažljivo izgraviranim žlebovima. Kao što smo napomenuli na početku teksta, prednje i zadnje čekirane površine na dršci pružaju dobar hvat. Ponekad se mogu čuti žalbe na agresivno čekirane površine, ali prioritet je da pištolj bude siguran u rukama – bar je finije čekiran u odnosu na liniju Tactical Sports, takođe iz fabrike CZ. Rukohvati su od supertankog aluminijuma boje pepela i pružaju dobar grip. Dugme za vađenje okvira udobno je i lako dostupno – dovoljno je samo normalno ga pritisnuti.
Poluga kočnice je dvostrana i nenaglašena da ne bi ometala pozicioniranje ruku. Kočnice su malo stanjene u odnosu na prethodni model: imaju samo 34 mm (kočnice modela SP-01 imaju 42 mm). Okidač je gladak, manje zakrivljen u odnosu na SP-01, ima okrugle ivice i trigger stop, koji se može podešavati. Forma oroza pruža sigurnu ručnu deaktivaciju, a njegova konfiguracija ubrzava udaranje o udarnu iglu. Proširena rupa za glavu šrafa na desnoj strani dozvoljava da se pritisne poprečna igla radi demontaže, ali to ne kvari ukupnu sliku oružja.
Nišani i okidanje
Zadnji nišan je fiksiran sa dva šestougaona šrafa i može da se podešava po visini, uz jedan klik. Uvećane dimenzije daju mu čvrstinu, a dobar oblik smanjuje rizik da se strelac povredi prilikom brzog pucanja. Glatke bočne ivice nišana proširuju vidno polje pri brzom prelasku s jedne mete na drugu, a zadnji deo pruža dobar prostor za vraćanje oroza. Prednji nišan je takođe antirefleksan i opremljen je umetkom od optičkih vlakana. Četvrtasti oblik i nešto viši prednji nišan olakšavaju brže pronalaženje cilja i preciznost prilikom pucanja. Tanka ali široka šina pravolinijski je čekirana, ali i antirefleksno, a takođe spaja zadnji i prednji nišan. Iz dust covera izvučene su vođice za montažu dodatnih sistema za nišanjenje. Dvostruka akcija je dugačka i precizna, a ponovno angažovanje sile okidanja na kompletan hod okidača je tačan, bez nepoželjenih zastoja. Za jednostruku akciju izmerili smo silu okidanja od otprilike 1.600 g. Hod je čist i prilično kratak. Može se predvideti i drugi hod okidača, koji je dugačak i tečan.

Kalibar: 9x19 mm 
Kapacitet niklovanog okvira: 17+1 metaka
Mehanizam za okidanje: DA/SA
Ukupna dužina: 217 mm
Dužina cevi: 124 mm
Visina: 138 mm
Širina: 35  mm
Težina: 1318 g
ProizvođačCzech Zbrojovka
148.000,00 RSD
Proizvod nije dostupan za online kupovinu


VELIKI IZBOR PIROTEHNIKE, ORUŽJA, MUNICIJE I LOVAČKE OPREME

U našim maloprodajnim objektima nudimo pirotehniku razreda I i II, konfete, baklje, vulkane, petarde, vatrometne baterije kao i kompletnu opremu za lov koja uključuje oružje i municiju svih kalibara.